Image default
Actualitate

Virgil Musta explică contaminările în masă de pe litoral. „Unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească”

Contaminările în masă au loc pe litoralul Mării Negre, crede medicul Virgil Musta, șeful secției de COVID de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Timișoara. Mai mult decât atât, medicul a avansat și o teorie a consiprației, dar s-a ferit să intre în amănunte. „Unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească… Sunt tot felul de războaie politice”.

„Aveam speranţa că vor scădea cazurile, speram să se vadă nişte efecte ale conştiinţei omului. Altfel, ar trebui să închizi tot, aceste focare de contaminare, indiferent că sunt restaurante, discoteci sau o plajă. Sunt unii pe care nu-i interesează. Se uită să vadă cât e amenda, văd că nici nu e aşa de mare, oricum câştigul lor e mai mare şi preferă să plătească. Nu îi interesează că lumea se îmbolnăveşte” a spus medicul Virgil Musta, potrivit PsNews.

Infecționistul a explicat că în spatele creșterii numărului de cazuri nu este numai refuzul unei părți a populației de a nu respecta regulile sanitare, ci și o atitudine deliberată, la nivel de interese politice. Asta în timp ce majoritatea persoanelor infectate vin de pe litoralul românesc, unde au loc contaminările, a explicat medicul.

„Cel mai grav e că unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească. Sunt tot felul de războaie politice în societatea noastră, ştiu nişte lucruri despre care nu vreau să vorbesc. În toată această nebuneală, nu credeam că oamenii pot să fie aşa…când sunt cinci sau zece pacienţi, înţeleg. Dar noi tot transmitem că nu mai avem locuri, dacă lumea nu înţelege, ce pot să spun? Din concediile făcute în România vin foarte mulţi contaminaţi. De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Pentru că acolo nu se respectă nimic. Lumea de acolo zice că «astea-s prostii». Înţeleg că vrei să te duci, dar să ai puţină responsabilitate, ai puţină grijă. Dar majoritatea pur şi simplu se distrează mai tare decât în ceilalţi ani”, a spus Virgil Musta.

Related posts

Vaccinul împotriva coronavirusului nu va opri pandemia „instantaneu”. Cum explică situația Raed Arafat

Românii au adus coronavirusul în Germania, la sparanghel și în abatoare, crede un înalt oficial local

Grupa de sânge care determină „imunitatea” la coronavirus. Al treilea studiu care confirmă asta

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment