Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru e supărat pe Marcel Ciolacu
Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru e supărat pe Marcel Ciolacu

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru e supărat că Marcel Ciolacu nu l-a invitat la întâlnirile organizate cu prilejul vizitei din SUA.

Premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru, duminică, la o recepţie în cadrul căreia Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Statele Unite ale Americii. Marcel Ciolacu a susținut că fiecare are o „misiune”, arată Hotnews.

Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

„Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”, i-a spus Ciolacu.

O să îmi permit… cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile. Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială la Washington D.C. și la New York, însoțit de o delegație guvernamentală care include ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea. Aceasta este prima vizită în SUA a unui premier român după cea făcută de Dacian Cioloș în 2016.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *