Amenzi formularul de localizare. Persoanele care nu completează formularul digital de localizare în termen de 24 de ore de la intrarea în țară riscă amenzi consistente. Noul formular digital intrat luni în vigoare înlocuiește declarația epidemiologică completată pe hârtie, la frontieră, și ar trebui să fluidizeze traficul, afirmă oficialitățile.

La fel ca în multe alte state europene, formularul digital este obligatoriu pentru toţi cei care sosesc în România, atât străini cât şi romani, indiferent de mijlocul de transport.

Amenzi formularul de localizare. Formularul se completează cu maxim 24 de ore înainte de la intrare în România și cel târziu în 24 de ore de la venirea în țară în cazul în care o persoană nu poate completa în timp util. Cei care nu completează deloc formularul riscă o amendă de la 2000 la 3000 de lei, relatează B1TV.

În momentul în care persoana se prezintă în punctul de trecere, poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau a cărţii de identitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de intrare în ţară. După citirea automată a formularului, în aplicația Poliției de Frontieră, datele sunt trimise către Direcţia de Sănătate Publică, în vederea luări măsurilor ce se impun. Documentul nu trebuie tipărit, este citit automat de dispozitivele agenților” a declarat duminică Răzvan Păun, șeful Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *