Formularul digital de localizare a al persoanelor a devenit obligatoriu de luni pentru intrarea în România, iar acesta a fost deja încărcat în sistem de zeci de mii de persoane, au transmis reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, care gestionează sistemul.

14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF), duminică, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până la 18:00, arată datele furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

„Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până la 18:00, au fost create 35.549 de conturi în platformă și 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). Diferența dintre numărul persoanelor care și-au creat cont în platformă și al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicația, ce informații sunt solicitate sau care sunt pașii necesari pentru completare”, au explicat autoritățile, potrivit B1TV.

Cele mai multe formulare completate se referă la următoarele puncte de trecere a frontierei:

Aeroportul International „Henri Coandă” – 5.221

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 1.193

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955

Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 742

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708

Reamintim că în această dimineață Serviciul de Telecomunicații Speciale a operaționalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în țară în cursul zilei de mâine să aibă timpul necesar să completeze formularul digital. Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României”, se precizează în comunicatul de presă.

Compania Națională Aeroporturi București, administratorul Aeroportului Otopeni, spunea sâmbătă – când a anunțat noi măsuri pentru evitarea aglomerației – că introducerea formularului digital va simplifica operațiunile de control al documentelor, ceea ce va reduce mult timpul de așteptare.

Aproape 13.000 de români dintre cei intrați în țară în ultimele 24 de ore n-aveau nici test, nici vaccin și nici nu puteau dovedi că au trecut prin boală, preciza ministrul de interne Lucian Bode.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *