Amenzile pentru PLF au fost anulate printr-o lege promulgată de președintele Klaus Iohannis. În temeiul acesteia, românii care au primit amendă în perioada stării de alertă pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor primi banii înapoi.

Această lege are în vedere măsuri cu privire la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 față de implementarea formularului digital de intrare în România.

Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ, potrivit B1TV.

Pentru a putea primi sumele de bani achitate, contravenientul trebuie să depună cerere la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

Așadar, prin ordin al ministrului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte procedura de restituire a sumelor de bani de către organele fiscale locale în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii.

După ce mulți români s-au plâns de aceste amenzi, în luna februarie, Guvernul a introdus excepții la formularul PLF și a redus amenzile. Înainte, acestea au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *