Ana Birchall a demisionat luni din grupul PSD. Ce va face în continuare fostul ministru al justiției
Actualitate

Ana Birchall a demisionat luni din grupul PSD. Ce va face în continuare fostul ministru al justiției

Ana Birchall, fostul ministru al justiției din ultima guvernare PSD a demisionat luni din grupul partidului din Camera Deputaților. Ana Birchall urmează să-și ducă la bun sfârșit mandatul în calitate de deputat neafiliat.

Cel puțin pentru moment, Ana Birchall nu ar avea intenția să intre în alt partid, potrivit Știri pe Surse.

„Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD. Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment…”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Pe 12 noiembrie 2019, Viorica Dăncilă, pe atunci preşedinte al PSD, a anunţat că Ana Birchall a fost exclusă din partid. Ea a explicat că fostul ministru al Justiţiei a creat o problemă Partidului Social Democrat şi, pornind de la acest lucru, mai mulţi colegi au propus excluderea ei. „A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX-ului acest drept”, a susţinut liderul PSD.

Ana Birchall a demisionat luni, dar afirma atunci că a aflat „cu surprindere”, din presă, că a fost exclusă din PSD şi că, „în ciuda acestei atitudini de neînţeles”, nu se va dezice de valorile care au ghidat-o pe parcursul întregii cariere politice.

Cu câteva zile înainte de conflictul cu Dăncilă, Ana Birchall primea laude chiar de la Președintele României, Klaus Iohannis, pentru mandatul de la șefia Ministerului Justiției. Laudele au venit la pachet cu o săgeată către Partidul Social Democrat.

„Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Și doi: că au fost situații critice în care dvs. ați fost în contrasens cu conducerea Guvernului și a partidului de guvernare. Am apreciat această postură pe care ați avut-o pentru independența justiției și nu pentru politruci care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, i-a spus Klaus Iohannis fostului ministru Ana Birchall.

Related posts

Adrian Streinu-Cercel: pandemia de coronavirus va mai dura doi ani

Constantinescu Gabriel

Dan Barna nu vrea să colaboreze cu „oameni care până nu demult l-au susținut pe Liviu Dragnea”. Traseismul politic PSD-PNL pune în pericol alianța cu liberalii

Constantinescu Gabriel

Lista PSD pentru Parlament. Marcel Ciolacu a stabilit cine NU va candida la alegerile parlamentare

Constantinescu Gabriel

Comisia de la Veneția va fi sesizată la cererea PSD, pentru asumarea răspunderii Guvernului la alegerile în două tururi

Constantinescu Gabriel

Cosmin Constantin Bărbălău

George Dumitrescu

Marius Cătălin Maxim

George Dumitrescu

Leave a Comment