Viza de flotant, cel puțin 60 de înainte de alegerile locale. Amendamentele PNL la legea celor două tururi de scrutin
Actualitate

Viza de flotant, cel puțin 60 de înainte de alegerile locale. Amendamentele PNL la legea celor două tururi de scrutin

Viza de flotant pentru alegerile locale va fi luată în considerare după 60 de zile, și nu 90, așa cum era în varianta inițială a proiectului de lege privind alegerea în două tururi. PNL a ajuns la un compromis cu USR, care se bazează pe voturile cetățenilor cu vize de flotant în alte orașe, cum este cazul studenților.

Un amendament la lege, pentru scurtarea termenului în care viza de flotant să se ia în considerare începând cu alegerile locale din vară a fost depus de liderul deputaților PNL, Florin Roman, arată publicația Știri pe Surse. Un altul a fost depus de către deputatul PNL Gabriel Andronache, cu o restricție și mai drastică: 45 de zile.

Anterior, și USR a depus un amendament la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit căruia se vrea eliminarea prevederii prin care cetăţenii care au viză de flotant de mai puţin de 90 de zile nu pot vota în localitatea respectivă.

Astfel, USR a solicitat Guvernului Orban eliminarea articolului care prevede că „persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile”.

Related posts

Un sondaj IMAS arată pierderi semnificative pentru PNL. Câte procente ar obține dacă s-ar organiza acum alegeri

Constantinescu Gabriel

Tudorache primar. Denise Rifai explică greselile lui Clotilde

Alina Angelescu

Avocatul Poporului sesizează Curtea Constituțională pentru cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvern în ședința maraton | LISTA OUG adoptate înaintea moțiunii de cenzură

Constantinescu Gabriel

Rareș Bogdan a spus de ce a fost nevoie ca PNL să preia puterea. „Am înghițit niște broaște râioase…”

Constantinescu Gabriel

Liviu Negoiţă s-a înscris în PMP. El candidează pentru parlament

Andrada Ionescu

Miniștrii ar trebui să-și facă campanie electorală în timpul liber avertizează Ludovic Orban: „Prioritate e activitatea guvernamentală”

Andrada Ionescu

1 comment

Viza de flotant se obține mult mai greu de acum înainte 8 septembrie 2020 at 10:32

[…] Viza de flotant se obține în noi condiții, comunicate luni, de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. […]

Reply

Leave a Comment