Gabriel Mutu

Gabriel Mutu, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar la Sectorul 6. Înainte de anunț, o firmă controversată a primit de la instituția condusă de Mutu peste 30 de milioane de lei. Banii au fost alocați pentru servicii de proiectare tehnică și lucrări de construire a blocurilor de locuințe și amenajare incintă teren.

Dosare grele pentru „clienții” primăriei

Reprezentantul legal al firmei, Emilian Dinescu, a fost cercetat penal pentru spălare de bani și fals în înscrisuri. El a fost coleg de dosar cu Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiță si Sebastian Ghiță. Procurorii DNA susțin că Dinescu ar fi plătit în 2009 prin DSE Consulting suma de 500.000 de lei către Insomar. Institutul Național pentru Studii de Opinie și Marketing trebuia să facă un sondaj de opinie. Banii în realitate au ajuns în conturile companiei lui Mircea Geoană.

Contractul dintre DSE Consulting și Insomar a fost semnat pe data de 4 septembrie 2009. Cu o zi înainte de efectuarea plății către Insomar, conturile firmei lui Dinescu erau goale. În ziua respectivă firma “RIN Hotel Management” (controlată de Robert Negoiță) alimentează conturile DSE Consulting cu 532.000 de lei.

Insomar a încheiat în aceeași perioadă un contract cu o altă firmă, InterAgro ce urma să întocmească același raport ca firma lui Dinescu. Raportul costa, potrivit facturii, 640.000 de lei.

Alt an, alt contract de la Gabriel Mutu

Firma DSE Consulting este abonată la lucrări publice în sectorul condus de Gabriel Mutu. Pentru 10,2 milioane de lei, DSE Consulting a prestart “servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări  pentru Grădinița Albina”.

Un alt contract remarcabil al companiei DSE Consulting este cel semnat cu Consiliul Județean Arad. Consiliul a acordat un buget de 40 de milioane de lei pentru construirea tronsonului Pâncota-Buteni care măsoara 31 km.

În 2018 firma avea active circulante de 35,8 milioane de lei, datorii de 2,2 milioane de lei și un număr de 70 de angajați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *