Ana-Maria Pătru, nașa ex-trezorierului PSD Mircea Drăghici, a scăpat de acuzațiile de corupție. Era judecată pentru 275.000 de euro
Ana-Maria Pătru, nașa ex-trezorierului PSD Mircea Drăghici, a scăpat de acuzațiile de corupție. Era judecată pentru 275.000 de euro

Ana-Maria Pătru, fosta președintă a Autorității Electorale Permanente a fost achitată de infracțiunile de trafic de influență și spălarea banilor. Ea a fost judecată după ce ar fi primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.

Ana-Maria Pătru (foto dreapta)a fost achitată luni de magistrații Tribunalului București, dar decizia nu este definitivă, urmând a fi atacată cu apel de către Direcția Națională Anticorupție. Tot prin decizia de luni, sechestrul asupra averii fostei președinte AEP a fost ridicat, transmite Hotnews.

Potrivit Newsweek, Ana-Maria Pătru este apropiată de PSD, fiind nașa de cununie a fostului trezorier al partidului, Mircea Drăghici, acuzat și el de fapte de corupție.

Potrivit DNA, în perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Pătru a pretins, iar în 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti.

„În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat. În 2009, inculpata Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana-Maria Pătru prin soţul ei”, susţin procurorii.

În plus, Ana-Maria Pătru a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii încheiate de firmă cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Ana-Maria Pătru, audiență de 50.000 de euro

Fosta șefă AEP a obținut și o audiență la un ministru, în schimbul unei sume fabuloase, au mai stabilit procurorii DNA.

„În 2011, în aceeaşi calitate, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţie”, au scris procurorii anticorupție în rechizitoriu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *