Rareș Bogdan a spus de ce a fost nevoie ca PNL să preia puterea. „Am înghițit niște broaște râioase...”
Rareș Bogdan a spus de ce a fost nevoie ca PNL să preia puterea. „Am înghițit niște broaște râioase...”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că instaurarea guvernului condus de Ludovic Orban a avut prețul său. Liberalii au fost nevoiți să înghită „niște broaște râioase” și nu au făcut-o cu plăcere, ci doar ca să poată guverna, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, s-a referit la politicienii cu care a fost nevoit să se alieze în ciuda diferendelor politice, precum cei din ALDE, a spus liderul liberal la Digi24, duminică seară.

„Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare măsură pe care vrem să o luăm trebuie să negociem cu aceste partiduleţe, partide sau grupări politice create în Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, să ştiţi”, a spus Rareş-Bogdan.

Rareș Bogdan vorbește despre răul necesar

Ludovic Orban va rămâne prim-ministru, dar e nevoie de alegerile anticipate pentru ca PNL să obțină majoritatea în parlament și să nu mai depindă de „broaștele râioase” așa cum s-a exprimat, metaforic, Rareș Bogdan.

„Noi guvernăm în acest moment alături de alte şapte grupări politice, forţe politice. Unele dintre ele, personal, şi nu doar eu, foarte mulţi dintre liberali, şi sunt convins că şi Ludovic Orban, cu toată experienţa şi toleranţa sa, excesivă de multe ori, nu e cel mai fericit să stea braţ la braţ cu mulţi dintre cei care l-au tocat mărunt, l-au făcut în toate felurile şi ne-au făcut şi pe noi şi pe preşedinte”, a mai spus Rareș Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *