Tăriceanu, gata să pornească moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Ce trebuie să evite Executivul
Actualitate

Tăriceanu, gata să pornească moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Ce trebuie să evite Executivul

Călin Popescu Tăriceanu va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă modificări legislative sensibile nu vor fi dezbătute în Parlament. Liderul ALDE susține că va recurge la această măsură de sancțiune a Executivului dacă Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție va fi desființată prin asumarea răspunderii sau prin ordonanță de urgență.

Tăriceanu a spus luni, într-o conferință de presă, că se va alia cu PSD pentru promovarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Orban, dacă Executivul va evita dezbaterile din Parlament.
Liderul ALDE a explicat că în protocolul semnat cu Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului, liberalii au promis că modificarea legislației în justiţie se va face numai prin dezbatere şi aprobare parlamentară, arată publicația Știri pe Surse.

Totuși, logica lui Tăriceanu nu se aplică unitar, pentru că liderul ALDE a spus că susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin și accepta inclusiv varianta promovării modificării legislative prin asumarea răspunderii.
Pe de alta parte, Tariceanu a indicat ca nu va vota o motiune de cenzura a PSD daca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Related posts

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului

Constantinescu Gabriel

UDMR va vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban dacă își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea crede că desemnarea lui Florin Cîțu grăbește anticipatele. A explicat totul într-un banc

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu despre legea privind carantinarea

Alina Angelescu

PSD-iștii care trec la PNL o fac din proprie inițiativă, spune Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului

Constantinescu Gabriel

Sorin Cornel Andreiana

George Dumitrescu

Leave a Comment