Angajații Poștei Române au intrat în grevă pentru 400 de lei la salariu. Acuză o manevră cu sindicatul
Angajații Poștei Române au intrat în grevă pentru 400 de lei la salariu. Acuză o manevră cu sindicatul

O parte din angajații Poștei Române intră în grevă de luni. Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a anunțat că un număr important de angajați ai Poștei Române vor intra în grevă începând cu data de 1 aprilie.

Motivul principal al protestului îl constituie refuzul conducerii companiei de a accepta o majorare salarială de 400 de lei, precum și creșterea sporului de loialitate, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Este de notorietate faptul că foarte mulţi dintre angajaţii Poştei Române au salariile la nivelul minimului pe economie. Astăzi, după primirea informaţiilor şi când ştim de la guvernanţi că salariul minim va deveni din luna iulie 2024, 3.700 de lei, vedem cât de gravă este situaţia în realitate. 18 mii dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcţia pe care se află, indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie. Aceasta este nemulţumirea şi revolta miilor de angajaţi din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă începând cu data de 01.04.2024, ora 00:00!”

SLPR acuză, de asemenea, conducerea Poștei Române că a răspuns acestor revendicări printr-o manevră de înființare a unui sindicat de casă, condus de fostul director general al companiei, transmite B1TV.

prin înfiinţarea unui sindicat de casă, condus de fostul director general al companiei şi fost consilier al actualului director general, împreună cu care a semnat un acord prin care li s-au promis poştaşilor creşteri salariale pe care de fapt le impune legea în luna iulie 2024. Poştaşii au refuzat să se lase manipulaţi şi sunt determinaţi să facă grevă”.

Pe de altă parte, conducerea Poștei Române susține că doar aproximativ 20% din angajați vor participa la grevă și că activitatea nu va fi afectată. De asemenea, se asigură că pensionarii își vor primi pensiile la timp. Aceasta afirmă că au fost puse la dispoziția angajaților toate resursele financiare ale companiei pentru a evita acest conflict colectiv de muncă și că SLPR nu s-a arătat deschisă la negocieri.

Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toţi cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, aşa cum ne-am angajat până acum! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false şi sunt transmise cu rea-credinţă”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *