Arafat despre proteste. Raed Arafat susține că înțelege nemulțumirile
Arafat despre proteste. Raed Arafat susține că înțelege nemulțumirile

Arafat despre proteste. Raed Arafat susține că înțelege nemulțumirile oamenilor după un an de restricții, dar acestea nu pot fi ridicate până când nu vor exista suficienți oameni vaccinați.

Șeful DSU a afirmat că înțelege nemulțumirea oamenilor, însă restricțiile nu pot fi ridicate din această cauză.

„Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”, a explicat Raed Arafat, potrivit B1TV.

Arafat despre proteste. Nu îi putem neglija pe cei care se doresc să se vaccineze și respectă măsurile, a adăugat șeful DSU

Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acuma vine și îți spune: să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic, și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină sa ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns? Deci aici este balanța la care trebuie să ajungem și să luăm în considerare părerea experților”, a explicat Raed Arafat.

Prin vaccinare ne cumpărăm libertățile înapoi

 

„Este greu. (…) De 100 de ani nu cred că a fost vreo situație în care să ai atâta durată de timp în care să aplici niște reguli neplăcute și oamenii clar că reacționează într-un fel după ce au o presiune maximă asupra lor un an – deja am depășit un an aproape, și asta e de înțeles iarăși. Dar totuși apelăm la înțelegerea oamenilor, pentru că avem lumină la capătul tunelului și asta e vaccinarea. Și ei trebuie să înțeleagă că prin vaccinare de fapt cumpărăm înapoi libertățile noastre, care au fost afectate”, a subliniat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *