Image default
Actualitate

Raed Arafat spune cât de grav este valul 3 de COVID: „Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat luni seară la Digi24 câteva grafice care arată situația pandemiei de coronavirus în România, care se confruntă în această perioadă cu valul 3. Totodată, medicul Raed Arafat a avut și un mesaj pentru cei care protestează față de măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei: să vină cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze.

„N-am ce să comentez, decât că cei protestează să vină cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea este alta în România”, a spus secretarul de stat Raed Arafat despre protestul partidului AUR de luni seară.

Raed Arafat a prezentat cât de grav este valul 3 de COVID: „Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă”

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că mai multe lucruri sunt diferite față de situația din noiembrie

„Am pornit acest val cu secții ATI mai pline decât în noiembrie. Modul în care vin oamenii la spital, mai târziu, cu forme mai grave și au nevoie neapărat de internare în spital. Arsenalul de detașări are limitele lui. Am detașat pe unii de mai multe ori, alții nu mai vor – legea ne permite o singură detașare. Plus că vorbim de o tulpină nouă, care se răspândește mai ușor și în anumite situații mai agresiv”, a spus șeful DSU.

În privința evoluției pandemiei din România, Raed Arafat a spus că numărul de cazuri active este „mai mult decât dublu” la finalul lunii martie, față de 4 martie.

„Cei care urlă și nu le plac măsurile trebuie să ne spună cum văd ei treaba, când noi vedem creșteri pe cifre. Dovada științifică există: cu cât crește mobilitatea cu atât crește infectarea”, a subliniat Arafat, dând ca exemplu că, în urma restricțiilor, se observă o scădere ușoară a numărului de infectări din Timișoara.

Citește pe aceiași temă

Nu va mai fi o nouă relaxare, a spus Raed Arafat. Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Raluca Turcan mărturisește: Mai am zece zile să plătesc amenda. Este o lecţie de viaţă

Andrada Ionescu

Rareș Bogdan anunță: Florin Cîțu are sprijinul PNL, nu cred că USR PLUS stă într-un singur om

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu