Image default
Actualitate

Ministrul Raluca Turcan: Sunt 9.500 de pensionari speciali cu o pensie medie de 9.600 de lei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, le-a prezentat luni reprezentanților categoriilor beneficiare de pensii de serviciu cinci proiecte de modificare a cadrului legislativ, inițiate de Ministerul Muncii, potrivit unui comunicat de presă.

În acest moment, beneficiarii de pensii speciale sunt magistrații, corpul diplomatic, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic, angajații Curții de conturi și personalul de specialitate al instanțelor.

Raluca Turcan le-a cerut acestora să prezinte propriile propuneri de modificare privind calculul acestor pensii.

Raluca Turcan a declarat că ”în România sunt 9 500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9 600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat. Pe de altă parte, sunt aproximativ 90 000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani. Discuția despre echitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii trebuie în mod obligatoriu să includă o soluție pentru echilibrarea pensiilor de serviciu”.

După o nouă rundă de consultări, Ministerul Muncii va prezenta grupului de lucru pentru legile privind pensiile speciale, constituit la nivelul coaliției de guvernare, o variantă de proiect legislativ.

Raluca Turcan acuză PSD că manipulează medicii ATI: Nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din sistemul de sănătate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni, în exclusivitate pentru Antena 3, că medicii ATI sunt manipulați de politicieni “iresponsabili” de la PSD și a precizat că nu s-a luat în calcul scăderea salariilor cadrelor medicale.

Turcan acuză PSD că manipulează medicii ATI

“Din nefericire, medicii ATI sunt manipulați de niște politicieni iresponsabili și aproape criminali. Personaje de genul Gabriela Firea sau Marcel Ciolacu, sau alți iresponsaibili de acest calibru, prin manipularea pe care o fac, aduc atingere securității sistemului de sănătate din România.”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citește pe aceiași temă

Florin Cîțu anunță: Suntem pregătiţi, putem să ajungem la 150.000 de vaccinări pe zi, doar să avem dozele

Andrada Ionescu

Discuții pentru redeschiderea școlilor în siguranță

Andrada Ionescu

Raluca Turcan anunță: Minerii își vor primi banii în zilele de 25 și 26 februarie. Compania are răgaz trei luni să se reorganizeze

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu