Armele nucleare deținute de o putere străină apar în documentele găsite pe proprietatea fostului președinte american Donald Trump la percheziție, a relatat o sursă din FBI. Sunt date despre arsenalul nuclear al unei țări care nu a fost nominalizată, arată sursa citată.

Un document ce descrie forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare, a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de FBI în timpul percheziţiei efectuate la Mar-a-Lago, la începutul lunii august, arată Washington Post, citat de B1TV.

Washington Post precizează că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară anume este vorba.

De altfel, încă de la câteva zile după percheziție publicația scrisese că FBI-ul caută documente legate de arme nucleare.

Pe 8 august, FBI a făcut o percheziţie în Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida. A ridicat de acolo 18 documente clasificate „top secret”, peste 50 „secrete” şi 31 „confidenţiale”.

Toate trebuiau predate de Trump după ce i s-a terminat mandatul e președinte al SUA, dar acesta nu a vrut, în ciuda multiplelor solicitări.

Acum, Donald Trump denunță un act „ilegal şi neconstituţional” și spune că a fost vizat de FBI din motive politice, pentru că vrea să candideze pentru un nou mandat de președinte în 2024. De altfel, Trump consideră că el a câștigat și scrutinul precedent, nu Joe Biden.

Luni, o judecătoare i-a dat un verdict favorabil, ordonând desemnarea unui expert independent care să examineze documentele confiscate. Între timp, anchetatorii federali nu le pot folosi în ancheta lor penală.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *