Asasinarea lui Putin este o „prioritate absolută” pentru serviciile de informații ucrainene. Doar așa se poate încheia războiul, pentru că liderul Federației Ruse este cel care decide ce se întâmplă pe front, a afirmat adjunctul directorului serviciului militar ucrainean de informaţii, Vadim Skibiţki.

Vadim Skibiţki a dezvăluit dezvăluite într-un interviu pentru Die Welt că serviciile sale încearcă să îl asasineze pe Vladimir Putin, transmite B1Tv.

El este în capul listei noastre”, a transmis şeful reţelei militare de spionaj.

Adjunctul directorului serviciului militar ucrainean de informaţii consideră că războiul se va încheia doar prin decesul liderului de la Kremlin, care „coordonează” ofensiva rusă și „decide ceea ce se întâmplă” pe front.

Cu toate acestea, oficialul ucrainean își dă seama cât de dificilă este această misiunea, mai ales pentru faptul că stă „închis” aproape mereu.

Până la urmă, fiecare va trebui să dea socoteală pentru faptele sale. Putin îşi dă seama că ne apropiem tot mai mult de el, dar îi este totodată frică să nu fie ucis de-ai lui”, a mai spus Skibiţki.

Pe fondul temerilor cu privire la amenințările la viața președintelui rus, Dmitri Peskov a fost întrebat dacă s-au consolidat măsurile de protecție pentru Putin, iar acesta a răspuns că Serviciul rus de securitate (FSB) „își cunoaște meseria și știe ce face”.

Peskov admite corectitudinea deciziei Rusiei de a lansa operațiunea militară specială în Ucraina, după ce a văzut interviul oficialului ucrainean.

Regimul terorist vorbeşte despre aspiraţiile sale teroriste. Operaţiunea militară specială este mai mult decât justificată, mai mult decât necesară şi trebuie să fie efectuată prin realizarea obiectivelor sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Și Prigojin se află pe lista lui Skibiţki

Cu toate acestea, Putin nu este singurul vizat. Skibiţki a spus că și liderul grupul de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, reprezintă, de asemenea, o țintă. „Noi încercăm să-l ucidem”, recunoaşte el.

Prioritatea noastră este să-l eliminăm pe comandantul care le ordonă oamenilor săi să atace”, a mai spus el.

În noaptea de 2 spre 3 mai, Kremlinul a fost atacat de drone, iar Rusia crede că a fost o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin. Kievul a dezmințit orice legătură cu acel atac.

Apoi, Moscova a dat vina pe SUA, dar Washingtonul a descurajat, încă de la începutul invaziei, orice atac ucrainean pe teritoriul rus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *