Concertul lui Robbie Williams este incert. Organizatorii au mutat „Summer in the City” pe 18 – 19 august. Toată afacerea a fost parazitată de Silviu Mototolea, un politician controversat care și-a băgat „asociația” să paraziteze relația dintre organizatori și Primăria Municipiului București.

Un ONG înființat în casa numărului 3 din PNL București

Silviu Mototolea cerere

Pe 31 ianuarie 2023 pe adresa Primăriei Municipiului București sosea o adresă de la Academia Viitorului Rromani Pact. ONG-ul dorea închirierea Pieței Constituției pentru două săptămâni.

Asociația fusese înființată în luna mai 2022. Practic nu avea decât câteva luni de la înființare la momentul la care solicita municipalității să-i pună la dispoziție cea mai mare piață din București.

fiscal mototolea

Academia Viitorului Rromani Pact are un număr de telefon aferent unui salon de coafură și sediul pe strada intrarea Berceni, nr. 2. Locația este deținută de Mototolea Silviu Gabriel, secretarul general adjunct al PNL București. Acesta a și semnat adresa către colegii săi de partid de la Primăria Municipiului București ca și Președinte al Asociației Academia Viitorului Rromani Pact.

În 2019, Mototolea a solicitat autorizație de construire pentru casa în care a înființat apoi asociația prin care se interpunea între Robbie Williams și Primăria Municipiului București.

Autorizație Silviu Mototolea

Robbie Williams la cheremul lui Silviu Mototolea, nașului lui Fardin Amet

În solicitarea sa, „academicianul” Mototolea solicita ca Piața Constituției să-i fie predată pentru a organiza festivalul „Summer in the City”. Oficial această manifestare era organizată de Marcel Avram și compania D&D East Entertainment, condusă de Denisa Săndulescu, unic acționar și administrator după cum se arată în Libertatea.

În realitate, preluarea Pieței Constituției de la Primăria Municipiului București era făcută de ONG-ul secretarului general adjunct al PNL București, Silviu Mototolea. Acesta este și prim-vicepreședinte la PNL Sector 4 și este menținut în funcție în ciuda legăturilor cu lumea interlopă.

mototolea si fardin

Ziarul Gândul a vorbit despre relația liderului PNL cu Fardin Amet, șeful mafiei din sudul Bucureștiului care este fugit în Statele Unite după ce a primit o condamnare de 12 ani într-un dosar de omor. Lumea Politică a arătat cum petrece Mototolea alături de alte personaje interlope din Clanul Bomboana și Clanul Fabian care terorizează Sectorul 5 din București.

Ambele clanuri au legături temeinice cu Florin Mototolea, zis Emi Pian, interlopul ucis în urmă cu trei ani în București. În ciuda similitudinii de nume, liderul PNL, Silviu Mototolea susține că nu este verișorul soției lui Pian.

Intervenția politico-interlopă a blocat concertul

Așa cum a dezvăluit Libertatea, concertul nu va mai avea loc la data inițială. Organizatorii reali, D&D East Entertainment au anunțat că au mutat concertul pe data de 18 și 19 august. Am încercat să o contactăm pe Denisa Săndulescu, dar a negat orice legătură cu Silviu Mototolea în ciuda faptului că „Academia” prezidată de acesta depusese la PMB actele din care reieșea că ONG-ul închiriază Piața Constituției, nu firma deținută de doamna Săndulescu.

În comisia care aprobă astfel de manifestări sunt și reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei și Serviciului de Protecție și Pază. Surse din aceste instituții ne-au informat că s-au trimis informări la beneficiarii legali cu privire la absurdul situației. Principala problemă era că la prima solicitare, Academia Viitorului Rromani Pact nu a prezentat niciun contract care să ateste că ar avea vreo legătură cu Robbie Williams.

La rândul ei, Primăria Municipiului București nu ne-a răspuns până la acest moment la solicitarea de informații transmisă prin e-mail.

ONG-ul lui Silviu Mototolea înscris cu încălcarea legii

Academia lui Silviu Mototolea a trecut de controlul efectuat la Ministerul Justiției și s-a înființat în ciuda prevederilor articolului Art 7 alin (3^1) din OG 26/2000 care spune clar că „Este interzisă utilizarea în denumirea asociaţiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorităţi sau instituţii publice”.

Practic, oamenii de la Ministerul Justiției conduși de Cătălin Predoiu, coleg de partid cu Silviu Mototolea au acceptat în contradicție cu legea ca ONG-ul să se numească „academie”. În acest fel se creează confuzia că asociația cu sediul la marginea Bucureștiului ar fi vreo instituție serioasă cu înclinații elitist intelectuale.

În realitate, organizația non-guvernamentală își are sediul în casa nașului lui Fardin Amet, șeful lumii interlope din sudul Bucureștiului.

Conflict de interese în atenția DNA

Partidul Național Liberal face parte din coaliția aflată la „guvernare locală” în București. Liberalii au majoritate în Consiliul General al Municipiului București și au numit oameni cheie în toate funcțiile de conducere.

Solicitarea unui lider al PNL București se încadrează la același articol care l-a trimis pe Liviu Dragnea la penitenciar. Art. 13 din Legea 78/2000 specifică faptul că „Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.”

Surse judiciare au declarat pentru Lumea Politică faptul că în negocierile pentru obținerea Pieței Constituției a fost implicat un alt personaj care se încadrează la fel ca și Silviu Mototolea la art. 13 din Legea 78/2000. Este vorba despre Cosmin Țenu, secretarul general al PNL Sector 4. Acesta ar fi reprezentat ONG-ul în discuțiile de la Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *