SUA nu își vor neglija rolul din NATO, indiferent dacă Donald Trump va reveni la putere, spune Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. El a vrut să liniștească opinia publică după declarațiile recente ale lui Trump, care spunea că SUA nu ar mai trebui să asigure securitatea națiunilor care nu „plătesc” suficient, adică nu alocă suficienți bani de la buget pentru cheltuielile de apărare.

Indiferent de rezultatul alegerilor din Statele Unite, Stoltenberg se așteaptă ca Washingtonul să rămână un „aliat angajat” al NATO. Jens Stoltenberg a subliniat faptul că este în interesul de securitate al Statelor Unite să aibă un NATO puternic și a exprimat convingerea că se va găsi o soluție pentru a conveni asupra unui sprijin susținut pentru Ucraina în Congresul american: „Este în interesul de securitate al Statelor Unite să aibă un NATO puternic”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit B1TV.

În legătură cu situația din Ucraina, Stoltenberg a recunoscut dificultatea și progresele avansate de trupele rusești pe teren, inclusiv preluarea controlului asupra orașului Avdiivka după retragerea trupelor ucrainene. Cu toate acestea, el a exprimat încrederea că ucrainenii vor reuși să recupereze teritoriile, subliniind că aceștia au reușit să îi împingă pe ruși înapoi de pe jumătate din teritoriul ocupat inițial. „Ucrainenii au demonstrat că, în ciuda dificultăţilor, au reuşit de fapt să îi împingă pe ruşi înapoi de pe jumătate din teritoriul pe care l-au ocupat la început” a mai spus secretarul general al NATO.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *