Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a recunoscut recent că armata ucraineană se confruntă cu o perioadă „extrem de dificilă” în fața trupelor rusești, dat fiind întârzierile în furnizarea ajutorului militar din partea occidentalilor. El a subliniat că trupele rusești au concentrat rezerve maxime în mai multe puncte de pe linia frontului și că profită de aceste întârzieri.

Zelenski a evidențiat faptul că Ucraina are nevoie de echipamente precum artilerie și apărare antiaeriană pentru prima linie a frontului. Aceasta este o situație critică care necesită atenție imediată din partea comunității internaționale, spune el. „Situaţia este extrem de dificilă în mai multe puncte de pe linia frontului, unde trupele ruseşti au concentrat rezerve maxime. Acestea profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei”, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic, potrivit B1TV.

Pe de altă parte, recent, Zelenski a făcut declarații publice referitoare la moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, afirmând că este evident că acesta a fost ucis de regimul condus de Vladimir Putin. Aceste comentarii reflectă un climat actual de tensiune și preocupare în regiune: „În mod evident a fost ucis de Putin. Ca alți mii care au fost torturați”.

Totodată, în urmă cu aproximativ două săptămâni, președintele ucrainean a anunțat înlocuirea Șefului de Stat Major al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, detalii care vin după mai multe luni de zvonuri privind tensiunile dintre cei doi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *