amenda e mai scumpă
Amenda e mai scumpă decât parcarea. Este avertismentul lansat de primarul sectorului 2. Sătul de șoferii care își lasă mașinile pe unde apucă, Radu Mihaiu încearcă să-i civilieze pe locuitorii sectorului pe care îl conduce.
„La piața Obor tariful e 3 lei/oră. Îmi vine greu să cred că această sumă poate reprezenta o problemă. Totuși, zeci de mașini se parchează pe interzis, fix în fața pieții, fix sub semnele care semnalizează parcarea, blocând astfel circulația. 12 dintre cei care (…) au blocat carosabilul au fost sancționați. De valoarea amenzii ar fi plătit peste 150 ore în parcarea semnalată pe fiecare stâlp. Într-un oraș aglomerat nu putem parca mereu la botul calului și gratuit. Efectiv nu avem toți loc.
Trebuie să înțelegem că e normal sa platim 3 lei sau să facem 5 minute pe jos de la mașină până unde avem treabă. Altfel riscăm să îi încurcăm pe cei din jur sau să primim o amendă mult mai costisitoare decât deranjul”, a precizat primarul sectorului 2.

Proprietarii mașinilor abandonate, buni de plată

Radu Mihaiu a explicat ce se întâmplă cu mașinile abandonate adunate de pe străzile sectorului 2.
„30 de zile au la dispoziție proprietarii să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi. După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehicului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15-60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT.
De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios. Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea.
Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte din costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi. (…) Restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit”, a punctat primarul sectorului 2.
Radu Mihaiu spune că „o mașină care nu mai circulă nu mai ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *