AUR cere sancționarea lui Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, după scandalul pe care acesta l-a avut cu George Simion, în urmă cu câteva zile, Se pare că atitudinea conciliantă a lui Marcel Ciolacu față de politicianul AUR și îndemnul său la împăcare nu a dat rezultate.

George Simion a preluat inițiativa după scandalul de zilele trecute din Camera Deputaților cu Alfred Simonis. El nu vrea să facă pace cu președintele interimar al Camerei. În ciuda apelului, părintesc, al premierului Marcel Ciolacu, la reconciliere și împăcare, deputatul AUR pretinde satisfacție. Și cum duelul a fost interzis, chiar și între parlamentari, vrea ca rivalul său, cu care se înjură periodic pe holurile Camerei să fie pedepsit.

„Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună”, spunea Marcel Ciolacu, împăciuitor către George Simion care-i oferea un volum din „Harry Poter”.

George Simion cere sancțiuni pentru Alfred Simonis

Parlamentarul AUR Alin Coleşa, a făcut o sesizare disciplinară împotriva lui Alfred Simonis. În calitate de șef al deputaților AUR, s-a adresat Biroului permanent cerând sancționarea lui Alfred Simonis. Motivul invocat a fost legat de injuriile pe care social-democratul le-ar fi adresat lui George Simion, în urmă cu câteva zile.

„De la prezidiul Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a avut un schimb de replici cu George Simion, deputat şi preşedinte AUR, prin care l-a apostrofat pe acesta din urmă, acuzându-l că este violator şi adresându-i injurii de neconceput pentru acest nivel de reprezentare”, susține Alin Coleşa.

Deputatul susține că Simonis „a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului ca organ reprezentativ suprem al poporului român”. În plus, îl acuză că ar fi încălcat Codul de conduită reglementat prin Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Sesizarea sa a fost trimisă de Biroul permanent spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *