Avem cele mai mari prețuri la mâncare din ultimii 20 de ani | Cu cât s-au scumpit alimentele de bază

Un kilogram de ceafă de porc este acum 30 de lei față de anul trecut când era 26 de lei. În plus, un kilogram de pulpă de porc costă acum 16 de lei față de anul trecut când era 23 de lei.

Comercianții susțin că prețurile sunt mai mari cu 20% acum, potrivit unei analize realizată de Antena 3.

”Prețurile au crescut pentru că sunt prețuri mai mari și la utilități. Noi nu am ridicat foarte mult prețiurile față de ceilalți. Cel mai mult s-a scumpit vita, cu 40%, față de carnea de porc care a crescut cu 25%.

Vânzarea mai bună este la începutul lunii pentru că la final de lună rămân fără bani. I-au ajutat și cardurile sociale pentru că vin și cumpără cu ele în primele zile ale lunii” a spus o vânzătoare din Piața Progresul.Prețul unui ou s-a dublat: în 2021 un ou costa 60 de bani, iar acum este 1.20 lei.

Lactatele s-au scumpit cu 20%: telemeaua de vacă/oaie costă 50 de lei.

Andrada Ionescu
Andrada Ionescu
Andrada este un jurnalist cu experiență care acoperă subiectele de actualitate din România. Absolventă de Sociologie, Andrada Ionescu are un background care îmbină jurnalismul cu marketingul politic și îi oferă un plus în selectarea informațiilor pe care le prezintă cititorilor.

Ultimele știri

Anchetele Lumea Politică

Articole pentru tine