alexandru rafila
alexandru rafila

Scandal cu vorbe grele între doi lideri politici – fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și actualul ministru al Sănătății Alexandru Rafila. Cearta se învârte în jurul banilor cheltuiți din PNRR pe consultanță iar cei doi, într-un limbaj de mahala, se acuză reciproc de minciuni și se amenință cu bătaia.

Ministerul Sănătății a decis să aloce 20 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății pentru consultanță în vederea construirii spitalelor finanțate prin PNRR. Fostul ministru Cristian Ghinea îl acuză pe Alexandru Rafila că direcționează bani către organizația din care a făcut parte până anul trecut. Și asta după ce PSD l-a criticat pe Ghinea tocmai pentru sumele foarte mari prevăzute în PNRR pentru consultanță, citat de Digi 24.

„Când ești ipocrit și îți explodează ciunga în freză. PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR. M-au acuzat și terfelit gratuit. (…) Pentru că… ce să vezi… chiar e nevoie de oameni pricepuți și ăia costă. (…) Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât! Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

În replică ministrul Sănătății susține că a făcut economii când vine vorba de consultanța din PNRR și subliniază că a fost ales pentru meritele sale profesionale să reprezinte România în Organizația Mondială a Sănătății, de către membrii acesteia.

„Nu am fost angajatul OMS, dar consider ca mi-am servit cu cinste, demnitate și profesionalism țara! P.S. Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință”, a transmis Alexandru Rafila pe Facebook. Conflictul dintre cei doi a izbucnit încă de la formarea actualei coaliții și s-a concentrat de fiecare dată pe modul în care a fost elaborat Programul Național de Redresare și Reziliență. USR îl acuză, într-un comunicat de presă, pe ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, că a semnat „pe șest” un contract prin care acordă 21 de milioane de euro pentru consultanță către Organizația Mondială a Sănătății, unde a fost angajat pe post de conducere până în 2021. În replică, ministrul a spus că a respectat directiva UE, care prevede că se recomandă folosirea asistenței tehnice furnizate inclusiv de OMS pentru a se îndeplini jaloanele cerute prin PNRR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *