Avocatul patronilor firmei a cărei stație GPL a explodat la Crevedia a vorbit despre riscurile asociate afacerilor cu materii periculoase. Patronii au fost reținuți pentru 24 de ore și audiați în legătură cu exploziile.

Patronii firmei implicate în exploziile de la stația GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au fost reținuți pentru 24 de ore și duși la audieri, marți seară.

Avocatul patronilor a subliniat că afacerile cu materii periculoase implică riscuri, iar o astfel de tragedie poate avea loc la oricare stație GPL, chiar și cu măsuri de protecție adecvate. A subliniat că, în acest caz, afacerea a fost concepută pentru a minimiza orice risc, și nici măcar o mică scânteie nu a fost acceptată ca fiind posibilă, a declarat avocatul Florin Cojocaru, potrivit B1TV.

Probabil că fiecare dintre noi în ce facem purtăm și un risc. Există ceva atașat fiecărei meserii. Într-o astfel de afacere cu materii într-atât de periculoase este inclusiv riscul unei scâtei care poate duce la o catastrofă. Întreaga această afacere a fost concepută în așa fel încât să nu își asume nici măcar riscul unei scâtei. Dacă ai gândi contrar înseamnă că prevestești dezastru. Nu poți să gândești altfel o astfel de afacere decât luând în calcul tot și securizându-te pe cât se poate în raport cu orice risc, așa a fost gândită afacerea. Nici măcar o scâteie nu a fost luată în calcul ca fiind acceptată. Se poate întâmpla la oricare dintre stații. Este totuși un serviciu de interes public. Toți avem nevoie să alimentăm”.

Avocatul a afirmat că se lucrează la nivelul firmelor implicate pentru a acorda compensații localnicilor afectați de explozii și a subliniat că eforturile lor s-au concentrat pe reducerea suferințelor oamenilor.

În materie de răspundere în acest moment sau cumva în legătură cu orice fel de răspundere am găsit că este cuviincios și normal să le asigurăm oamenilor care sunt în suferință revenirea în confortul lor normal al familiilor. Compensații se doresc a fi acordate tuturor.

Probabil că veți cunoaște mai îndeaproape ce eforturi s-au făcut. În toate aceste zile toată concentrarea și alocarea de resurse din partea noastră a fost să înlăturăm din suferințelor oamenilor” a mai spus apărătorul inculpaților reținuți din dosarul Crevedia, adică Ionuț Doldurea, Cosmin Stângă și firma lor, Flagas SRL.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *