Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate. Ce a aflat ANI din 2019
Actualitate

Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate. Ce a aflat ANI din 2019

Avocatul Sorinei Pintea, Mocanu Viorel, a fost declarat în stare de incompatibilitate. Agenția Națională de Integritate a stabilit că Mocanu Viorel a îndeplinit concomitent funcțiile de agent guvernamental la CEDO și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Ani a anunțat într-un comunicat rezultatele verificărilor pentru avocatul Sorinei Pintea

„Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că MOCANU VIOREL, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcția de secretar de stat – Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul M.A.E. și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) f) funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale. […]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MOCANU VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Related posts

Marian Godină o desființează pe Sorina Pintea: „Citesc în continuare, cu tensiunea ridicată, postarea puturoasă”

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea, care suferă de o boală gravă, a trecut prin drama românului obișnuit. Patru medici au văzut-o până la diagnosticul corect

Constantinescu Gabriel

Codrin Ștefănescu, atac la liderii locali ai PSD. Sunt „lași și nerecunoscători”

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD în urma arestării preventive. Ce au mai decis liderii PSD legat de persoanele cu probleme penale

Sorina Pintea suferă de o boală gravă. Decizia fostului ministru al sănătății care i-a salvat viața

Constantinescu Gabriel

Decebal Traian Remeș a murit. Dezvăluirile Sorinei Pintea despre fostul ministru al agriculturii

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment