Soția unui președinte de Consiliu Județean a scris o carte. Biblioteca aflată în subordinea soțului a comandat. Nu una, nu două. 20 de exemplare! În acest an, instituția nu a mai comandat alte lucrări într-un asemenea volum.

Colegă de editură cu Ana Maria Prodan

Cartea scrisă de doamna Anda Toma se numește „Coficuri pentru minți jucăușe”. Anda Toma este soția președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma.

Cartea a apărut la editura Creator din Brașov în 2021. Editura mai are în portofoliu și capodopera scrisă de Ana Maria Prodan Regencampf pe care a publicat-o numai în format electronic.

Alte cărți ale editurii sunt „Masajul somatic”, „Reflexologia Podologică” sau Manualul Reiki de Gradul 3.

image 2

Soția lui Cătălin Dumitru Toma a publicat un fel de culegere de postări

Cartea are peste 300 de pagini și conține gândurile autoarei. Un fel de postări numai bune de pus pe rețelele de socializare și aforisme soției președintelui de la Consiliul Județean din Vrancea.

Nu știm care sunt criteriile urmărite de șefii Bibliotecii Județene Duliu Zamfirescu din Focșani atunci când achiziționează cărți. Cu toate acestea am constatat că numai în cazul lucrării doamnei Toma au ales să cumpere mai mult de un exemplar. Analizând achizițiile am văzut că majoritatea cărților sunt vândute într-un singur exemplar.

În mod normal este firesc pentru o bibliotecă să cumpere câte un exemplar pentru că, în esență, instituția oferă cărți cu împrumut și este greu de crezut că oamenii din Focșani s-au înghesuit să citească lucrarea scrisă de soția baronului local din localitate.

Pe rețelele de socializare soția președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a adunat cu trudă puțin peste 200 de urmăritori și ne este greu să credem că la poarta bibliotecii urmează să fie niște cozi care să citească lucrarea Andei Toma.

screencapture e licitatie ro pub direct acquisition view 111706767 2022 12 15 12 27 09

Un singur exemplar dacă ești profesor universitar

Analizând achizițiile bibliotecii din Focșani am văzut că în marea majoritate a cazurilor s-au cumpărat câte un exemplar. Spre exemplu, o lucrare despre Petre Carp a cunoscutului istoric ieșean Cătălin Turliuc a fost comandată în exemplar unic.

Chiar și lucrările despre magie, yoga și parapsihologice care domină achizițiile de la Biblioteca Duliu Zamfirescu tot într-un exemplar sunt comandate. Instituția se află în subordinea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma.

Au luat cărțile să le distribuie gratuit

Am solicitat un punct de vedere de la oficialii instituției. După ce am insistat am fost informați că Biblioteca Județeană Vrancea a organizat lansarea cărții scrisă de soția președintelui CJ Vrancea Cătălin Dumitru Toma.

Managerul instituției a spus că în timpul evenimentului, o parte din cărți au fost „făcute cadou”. Practic, instituția publică a cumpărat cartea scrisă de soția baronului local pentru a face vânzare și pentru a populariza autoarea. Pe banii publici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *