Sectorul 1 va avea un bazin olimpic la standarde europene. Acolo se vor putea antrena sportivii care practică înotul de performanță și vor putea fi organizate competiții în cele mai bune condiții.
Primăria Sectorului 1 a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de achiziție. Aceasta se referă la „Proiectare, Asistență tehnică și Execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții Bazin olimpic” la Colegiul Tehnic Media, strada Jiului nr. 163.
Este vorba despre un bazin cu zece culoare, dotat cu tot ce trebuie pentru a putea găzdui competiții de top.
Baza sportivă va avea birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, dușuri, spații de depozitare, camere tehnice etc. Tribunele de la etajul întâi vor avea o capacitate de 939 de persoane.
„Mă voi asigura că vor fi respectate termenele de execuție și toate standardele de calitate. Vrem să creștem numărul competițiilor sportive (natație) profesionale organizate și desfășurate în București și să încurajăm copiii din Sectorul 1 să practice acest sport.
Ne-am bucurat împreună de performanțele lui David Popovici. (…) Este un sport în care sunt recompensate mai ales munca și talentul sportivilor. Dar nu este de ajuns acest lucru. Copiii care vor să facă acest sport trebuie încurajați de autorități, trebuie să li se ofere condiții la standarde și cu dotări europene este necesar să dezvoltăm rapid infrastructura sportivă din București”, a declarat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.
Valoarea totală estimată a contractului pentru noul bazin este de 37,5 milioane lei. Durata contractului este de 24 de luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *