Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, la Digi24, că solicită revocarea conducerii ANRE, care „subminează statul român și autoritatea Guvernului, a premierului și a nu mai puțin de 5 miniștri care au semnat această ordonanță”.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a avertizat Guvernul că ordonanța de compensare a facturilor la energie ar putea duce la dispariția unor furnizori din piață. Informația apare într-un aviz transmis de ANRE la Guvern, potrivit G4Media, pe marginea documentului care a fost adoptat joi, însă nici până acum nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

ANRE a atenționat Guvernul că ordonanța de urgență privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie riscă să aducă României o procedură de infringement din cauza limitării prețului la producători, arată un document consultat de G4Media.

Rareș Bogdan: „Domnii de la ANRE foarte probabil au interese și au fost certați”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat, vineri, la Digi24, că „duminică sau luni” va solicita o ședință de Coaliție pentru a revoca în Parlament consiliul de conducere al ANRE.

„Domnii de la ANRE în momentul ăsta subminează statul român și autoritatea Guvernului, a premierului și a nu mai puțin de 5 miniștri care au semnat această ordonanță. Domnul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul cu piața de energie din România și cu sufletele și inimile românilor, care privesc spre ANRE ca spre un reglementator, așa cum există în țările europene. Domnul Chiriță, președintele ANRE, este cel care a semnat această ordonanță. Domnul Zoltan Nagy, vicepreședintele din partea UDMR, alături de domnul Ionescu de la OPCOM și de ceilalți membri ai consiliului din ANRE, au participat în ultimele 3 săptămâni la toate discuțiile din cadrul atât interministerialei, cât și interinstituționale, la discuțiile din coaliția de guvernământ și au participat direct la crearea acestei ordonanța”, a spus Rareș Bogdan.

„Domnii de la ANRE, care au interese, foarte probabil, și care au fost certați în momentul în care s-au întors de la Guvern aseară după ora 19:30, sfârșitul ședinței de Guvern. Probabil domnul Chiriță și domnul Zoltan, și ceilalți membri ai consiliului care conduc ANRE au fost certați de către șefii lor din companiile franțuzești, austriece, germane sau din cele italienești. Duminica după-amiaza sau luni solicit, în calitate de prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ, o întâlnire de urgență a Coaliție și punerea pe ordinea de zi săptămâna viitoare de către Parlament a revocării întregului consiliu de conducere a ANRE. Îi avertizez pe cei care spun că este imposibil, în Spania, cu o situație precedentă, colegii noștri spanioli au trecut la desființarea «ANRE» și reînființare. Ceea ce ANRE acum este o situație care poate duce, nu doar la distorsionarea pieței, ci și la decredibilizarea Guvernului României și a celor două mari partide de guvernământ plus UDMR”, spuen Rareș Bogdan la Digi 24.

„Când spun instituțiile statului, cu privire la ceea ce face ANRE cu protejarea jucătorilor mari din domeniu, nu mă refer la colegii mei care sunt reprezentanți politici sau din înalta administrație, ci la instituțiile statului care trebuie să vegheze la ceea ce înseamnă stat de drept, respectarea legii și la anularea oricărui act de corupție, chiar și incipient sau la nivel de intenție. Am să solicit public retragerea colegului PNL din conducerea ANRE, domnul Man, sau am să propun în Biroul Permanent Național PNL retragerea lui imediată sau o poziționare publică în următoarea oră cu privire”, a afirmat Rareș Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *