Belarusul a lansat o amenințare directă către țara vecină, Polonia, afirmând că acest teritoriu ar fi prima sa țintă militară în cazul unui război.

Belarus va considera Polonia prima țintă militară în cazul unui atac și va răspunde cu lovituri asupra infrastructurii sale militare și a posturilor de comandă, a declarat joi comandantul adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate belaruse, Ruslan Kosiguin.

„În cazul izbucnirii unui conflict, teritoriul Poloniei și infrastructura sa militară vor deveni principala țintă”, a declarat acesta, potrivit agenției oficiale de presă belaruse BELTA.

Kosiguin a subliniat că autoritățile poloneze ar trebui să fie conștiente că, în cazul unui atac, Belarusul își va concentra răspunsul asupra „centrelor de decizie, sistemelor de control, centrelor de amplasare, arsenalelor și bazelor, precum și asupra unor obiective economice importante”.

Minskul, în alertă din cauza sistemelor antirachetă din Polonia

„Suntem pregătiți pentru diferite evoluții ale situației. Nu am dori ca acest scenariu să fie militar, dar în Occident trebuie să înțeleagă clar că răspunsul nostru la orice provocare armată va fi fără echivoc adecvat și ferm”, a declarat el.

Kosiguin a spus că Belarusul acordă o atenție sporită amplasării sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în regiunea europeană, în special în Polonia, unde urmează să fie lansată o asemenea bază, pe care Minskul o vede ca pe o provocare și o amenințare militară.

„Întregul set de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este un semn al unei activități planificate din partea Washingtonului și Bruxelles-ului, care, sub pretextul de a conține amenințările din Est (…) formează grupări militare pentru o posibilă utilizare în această direcție”, a declarat Kosiguin.

De asemenea, comandantul adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus a concluzionat, potrivit stirileprotv.ro, că, „în esență, acestea sunt pregătiri pentru desfășurarea de operațiuni militare în direcția estică”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *