Berea se scumpește din cauza creșterii prețurilor la energie
Berea se scumpește din cauza creșterii prețurilor la energie

Berea se scumpește din cauza creșterii prețurilor la energie dar și în urma creșterii prețurilor materiei prime. Scumpirile la bere sunt estimate în jurul cifrei de 20% iar cei mai afectați vor fi micii producători.

Materia primă s-a scumpit cu 30%, iar facturile la energie au crescut cu 50%. Prin urmare, berea s-ar putea scumpi și ea cu 20%, relatează Digi24

Producția de malț anul trecut a fost foarte mică. În nordul Europei, undeva la jumătate, în Canada la 27% mai puțin. Drojdia, sticlele, absolut tot ce intră pe traseul de producție s-a scumpit. Se adaugă și inflația un pic. Ne-am gândit să ne diversificăm, să intrăm și pe alte tipuri de produse, slab alcoolizate, care nu au treabă cu malțul, mai ales că e o nișă neexploatată la noi”, a spus Bogdan Pascu, berar craft, citat de Digi24.

Berea se scumpește. Ce fel de bere consumă românii

Cei mai mulți români consumă bere blondă. Anul trecut, a crescut cu 37% și cantitatea de bere fără alcool cumpărată, dar a scăzut cu 45% consumul de specialități de bere. Berea la pet e pe primul loc la consum.

Berea preferată de români:

Bere blondă – în proporție de 94%, dintre care,

46% – bere la pet

27% – bere la sticlă

25% – bere în doze de aluminiu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *