Coca-Cola va da în judecată Coca-Pola, o companie care folosește un nume asemănător pentru…bere. Gigantul american a trimis o notificare unei companii columbiene care produce berea Coca Pola. Coca-Cola cere schimbarea imediată a numelui de produs.

Avocații Coca-Cola au cerut columbienilor să „renunțe definitiv de la utilizarea numelui Coca Pola sau a oricărui termen similar care ar putea fi confundat cu mărcile comerciale” deținute de multinațională. Termenul stabilit este de zece zile, în caz contrar ajungându-se la proces.

Coca-Cola va da în judecată Coca-Pola. Compania Coca Nasa din Columbia are doar 20 de angajați și produce inclusiv alimente, leacuri tradiționale și diverse articole din frunze de coca, informează Le Figaro, citat de B1TV.

Numele băuturii care a deranjat Coca-Cola provine de la cuvântul „pola”, care în Columbia înseamnă bere. De asemenea, „coca” este prescurtarea numelui plantei utilizate ca materie primă.

Nu este prima dată când Coca-Cola amenință fabrica din Columbia cu procese. „Vom rezista”, și-a luat angajamentul un reprezentant legal al celor de la Coca Nasa.

Probabil vor acţiona în justiţie marţi sau miercuri, adică când expiră perioada de avertizare, conform propriei promisiuni, dacă nu încetăm să mai folosim termenul Coca Pola”, a declarat David Curtidor, reprezentantul micii companii din Columbia.

În ciuda amenințărilor, sud-americanii nu vor ceda.

„Și cum nu ne vom opri din folosirea lui, vom aștepta procesul și vom răspunde (…) Poate sună puțin nepoliticos, dar nu ne este frică de ei”, a avertizat reprezentantul afacerii columbiene.

Coca Pola, companie înființată în urmă cu 4 ani, produce aproximativ 7.000 de unități de bere lunar.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *