Bogdan Hossu, liderul Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, a declarat că decidenții politici întârzie deja de doi ani cu noua Lege a salarizării și că, probabil, vor da vina pe un blocaj al Comisiei Europene, ceea ce este fals. Mai grav e însă că măririle salariale vor fi mai mici decât au anunțat decidenții, spune sindicalistul.

Termenul n-a fost respectat și acum decidenții „încearcă repede-repede să pună pe tapet și să spună că ”noi am încercat, dar Comisia ne-a blocat”. Nu e adevărat! Comisia spune să ai sustenabilitate în sistem, iar guvernul, prin modul de administrare, demonstrează că nu e un bun gestionar legat de cheltuielile pe care le are”, a spus Hossu într-o emisiune B1TV.

Potrivit acestuia „creșterile de salarii vor fi mult mai mici decât au așteptări anumite categorii profesionale”.

Potrivit angajamentului inițial din PNRR, legea trebuia să fie gata acum doi ani, însă termenul nu a fost respectat. Hossu a subliniat că creșterile de salarii vor fi mult mai mici decât au așteptări anumite categorii profesionale.

Actuala Lege a salarizării unitare în sistemul bugetar nu este pusă în aplicare în totalitate, generând inechități. Hossu a explicat că neaplicând actuala Lege a salarizării la termen, s-a ajuns la o situație în care toate funcțiile bugetare în intervalul 2.500 – 3.300 de lei sunt uniformizate la nivelul de 3.300 de lei, ducând la discrepanțe în sistem.

Guvernul nu a finalizat nici măcar un proiect al noii Legi a salarizării, iar discuțiile purtate până acum nu au condus la nicio concluzie. Hossu a evidențiat probleme legate de baza de calcul a grilelor de salarizare și de discrepanțele salariale din sistem, exemplificând situația din domeniul Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *