Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă din cauza coronavirusului. Îi este administrat oxigen
Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă din cauza coronavirusului. Îi este administrat oxigen

Premierul britanic Boris Johnson a fost spitalizat cu coronavirus, iar luni seara a ajuns pe un pat de terapie intensivă. Prim-ministrul britanic nu este însă în stare gravă și a trecut cu bine de noaptea de luni spre marți. A fost nevoie de spitalizarea lui la terapie intensivă pentru că respira greu și i-a fost administrat oxigen. Nu a fost conectat la un ventilator, a precizat BBC.

Boris Johnson a primit tratament „standard” cu oxigen și respiră fără alt ajutor. Premierul britanic nu a necesitat ventilație mecanică sau suport respirator non-invaziv. De asemenea, sursele oficiale au comunicat faptul că premierul nu a fost diagnosticat cu pneumonie, transmite bbc.com, potrivit PsNews.

Veștile oficiale optimiste sunt însă puse la îndoială de o parte a presei britanice, pentru că The Telegraph nota că decizia de a muta un pacient cu coronavirus la terapie intensivă nu este niciodată luată ușor și este un indiciu clar că pacientul are nevoie de sprijin urgent pentru a ajuta corpul să lupte cu virusul.

O unitate modernă de terapie intensivă oferă o gamă largă de sisteme de susținere a vieții, dintre care oxigenul și ventilația mecanică sunt doar două opțiuni.

„Pare imposibil ca medicii care au grijă de Boris Johnson să nu fi anticipat acest lucru – și poate că a fost pur și simplu mutat la terapie intensivă ca precauție”, au scris jurnaliștii britanici.

Vestea potrivit căreia premierul britanic Boris Johnson a fost internat la terapie intensivă a provocat un val de reacții și de mesaje de susținere în rândul liderilor politici din Marea Britanie și din întreaga lume.

De asemenea, un prieten al lui Boris Johnson care a lucrat cu el pe vremea când era primar al Londrei a declarat pentru skynews că premierul este un „tip cu adevărat puternic” și „mult mai dur decât arată”. Will Walden, care a fost directorul comunicării al lui Johnson la Primărie, a declarat că premierul va învinge COVID-19.

Fostul premier David Cameron este optimist cu privire la sănătatea celui care i-a succedat în funcție.

„Ei bine, evident, este foarte îngrijorătoare această situație și cu toții ne gândim și ne rugăm pentru Boris și familia lui. Este un tip incredibil de puternic și de rezistent. De asemenea, este destul de pregătit să treacă peste această provocare. Îl cunosc destul de bine. Sunt sigur că va trece peste asta dar, evident, este un moment îngrijorător și cu toții ne gândim la el”, a declarat fostul premieru conservator pentru BBC.

„Ne-au spus destul de corect că a plecat la spital pentru teste suplimentare, iar acum ni s-a spus că este în terapie intensivă. Sunt sigur că este tot ce trebuie să știm. Cred că ceea ce contează este că este puternic și primește un tratament bun. Toți vrem să-l vedem înapoi “, a mai spus David Cameron.

Cameron a mai precizat că a comunicat de la distanță în ultima perioadă cu Boris Johnson: „Ne scriem reciproc din când în când și ne-am descurcat în ultimele luni, dar sunt texte private. Adică, vorbim în mod normal despre lucrurile pe care le face guvernul și despre orice gând am avea”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *