Boris Johnson s-a retras din cursa pentru președinția partidului
Boris Johnson s-a retras din cursa pentru președinția partidului

Boris Johnson s-a retras din cursa pentru președinția Partidului Conservator, care îi putea aduce o revenire în funcția de prim ministru a Marii Britanii, după demisia ex-premierului Liz Truss. Boris Johnson, care a îndeplinit înaintea lui Truss acest mandat și îl dorea din nou, a spus că nu se poate baza pe un partid „unit”.

Boris Johnson a spus că are suficientă susținere pentru a avansa în faza următoare a competiției, dar nu la nivelul celei de care dispune contracandidatul său Rishi Sunak, fost ministru de finanțe, transmite Reuters, citat de B1Tv.

„Există o șansă foarte mare să am succes în alegerile cu membrii Partidului Conservator – și să mă întorc într-adevăr vineri în Downing Street (adresa de reședință premierului britanic, 10 Downing Street, n.r.)”, a declarat Boris Johnson.

„Însă în cursul ultimelor zile am ajuns din păcate la concluzia că acesta pur și simplu nu ar fi lucrul corect de făcut. Nu poți guverna eficient decât dacă ai un partid unit în parlament”, a mai spus politicianul conservator.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *