Bulgaria ar putea adera la Spațiul Schengen începând cu 1 octombrie, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Nikolay Milkov, în cadrul unei audieri deschise în comisia parlamentară din țara vecină.

De la începutul anului, Suedia a preluat președinția rotativă a UE, dar prioritățile evidențiate de Stockholm nu includ extinderea zonei de călătorie fără vize. Suedia sprijină extinderea spațiului Schengen, care a fost confirmată și după alegerile de acolo, a declarat ministrul Nikolay Milkov.

El m-a asigurat că Suedia va continua să lucreze pentru extinderea Schengen, iar faptul că prioritatea nu este înregistrată oficial ca atare nu înseamnă că Suedia nu va sprijini dezvoltarea procesului de extindere Schengen” a declarat ministrul bulgar, potrivit B1TV.

Se așteaptă clarificarea exactă a ceea ce Olanda se așteaptă să vadă în viitorul raport privind Bulgaria și pregătirea Ministerului Afacerilor Externe pentru a răspunde la toate întrebările din timpul inspecției:

Sistemele electronice, activitatea serviciilor consulare, orice verifică acestea, trebuie să fie în conformitate, și nu de astăzi, ci de la data posibilei noastre aderări, care ar putea fi 1 octombrie”, a comentat ministrul Milkov.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *