Bulgarii ar vrea desființarea controlului la frontiera cu România, ca o măsură luată împotriva refuzului ca cele două țări să fie primite în spațiul Schengen. România și Bulgaria ar avea propriul lor Schengen, este rezultatul unui sondaj desfășurat în țara vecină.

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că admiterea la Schengen este necesară pentru a securiza granițele Europei.

De asemenea, bulgarii cred că țara lor este văzută ca una de mâna a doua, față de restul lumii.

Așa încât ar vrea să desființeze granița cu România

În momentul de față, ținând cont că accesul Bulgariei la Schengen a fost blocat, poate că ar trebui acordată mai multă atenție statelor din jur, și de ce nu, să fie creată o uniune balcanică cu țările din Peninsula Balcanică sau poate o alianță împotriva ‘’prostiei Europei’’ între Bulgaria, România și Turcia, comentează bulgarii în mediul online, potrivit B1TV.

Ziarul Fakti a lansat chiar un sondaj inedit. La întrebarea dacă ar trebui desființată granița dintre Bulgaria și România, după refuzul intrării în Schengen, 67% dintre respondenți sunt de acord cu o asemenea măsură, 22% o resping, 4% nu se pot decide, iar 8% dintre bulgari susțin că nu le pasă.

Să desființăm podul, cât timp ne vor mai ține ocupați cu gogoașa Schengen“ sau „ipocriții europeni ne consideră o țară de mâna a doua“, sunt doar câteva din comentariile celor care au participat la acest sondaj.

Joi, la Bruxelles, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunțat că România și Bulgaria nu au obținut sprijinul unanim necesar pentru a adera la spațiul de liberă circulație a persoanelor și bunurilor.

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Potrivit informațiilor apărute, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, ori Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei.

Prin MAE, a fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări. În atare condiţii, nivelul relaţiilor diplomatice va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri de la Viena.

În continuare, cum am discutat cu preşedintele României, dar şi cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Avem această decizie politică unitară. Este nevoie să continuăm acest demers din respect pentru români şi pentru partenerii noştri europeni.

În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu preşedinţia cehă a Consiliului Europei, pentru a identifica soluţiile imediate. Se discută şi cu partea suedeză, pentru că urmează să preia preşedinţia de la Cehia. Se discută oportunitatea repunerii pe agenda Consiliului a deciziei pentru aderare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *