Viktor Orban vine la București pentru a semna un acord energetic. Este prima lui vizită de la declarațiile rasiste pe care le-a făcut la Băile Tușnad, în iulie 2022.

Premierul ungar Viktor Orban va semna un acord privind reţeaua electrică care va transporta energie electrică din Azerbaidjan în Ungaria, prin Georgia şi România, la București, la 17 decembrie, transmite PsNews.

Informația a fost confirmată de Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, pentru agenţia ungară de presă MTI.

La eveniment vor participa preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul georgian, Irakli Garibashvili, preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. După întrevederea avută în luna august cu ministrul azer al Energiei, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunţat că Azerbaidjanul va produce cantităţi mari de energie electrică regenerabilă care vor fi transportate printr-un cablu submarin, mai întâi în Georgia, iar apoi în România, arată sursa citată.

Orban a denunțat amestecul de rase din Europa

În vară, într-un discurs la Băile Tușnad, Viktor Orban a denunțat „amestecul” de rase europene și non-europene și a afirmat că în Ungaria „nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă”. El a mai precizat că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

De asemenea, Orban a ținut să puncteze că „la noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”.

Tot atunci, premierul Ungariei a criticat Occidentul pentru că livrează arme Ucrainei, deși ucrainenii folosesc acele arme pentru a se apăra de invazia rușilor: „Cu cât mai multe arme moderne oferă NATO ucrainenilor, cu atât mai mult rușii vor împinge linia frontului. Noi doar prelungim războiul. Nu ar trebui să fim de partea Rusiei sau a Ucrainei, ci între cele două”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *