Elon Musk vrea judecarea lui Antony Fauci, omul care a decis măsurile împotriva COVID în America, unele dintre ele fiind adoptate și de alte state din Europa și din lume. Asupra lui planează mai multe acuzații cu privire la presupuse abuzuri și ilegalități săvârșite în pandemie.

Elon Musk l-a atacat pe Fauci pe Twitter, rețeaua de socializare pe care o deține, cu un simplu meme. Postarea lui Musk a declanșat însă valuri de controverse.

Anthony Fauci este consilierul în exerciţiu la Casa Albă pentru pandemia de COVID-19.

„My pronouns are Prosecute/Fauci” (Vă spun Judecaţi/Fauci), a scris patronul platformei Twitter într-o aluzie la campania dreptei vizând punerea sub acuzare a lui Fauci pentru presupuse delicte legate de implicarea sa în răspunsul la pandemie.

Acesta a mai postat și o memă în care îl arată pe doctorul Fauci spunându-i preşedintelui american Joe Biden: „Just one more lockdown, my king…” (Încă un lockdown, regele meu…)”, într-o aparentă critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut împotruva răspândirii COVID-19, transmite B1TV.

meme Fauci
meme Fauci

Mesajul a devenit repede viral, primind peste aproape 1 milion de aprecieri în aproximativ 17 ore, dar a stârnit şi critici.

Specialistul în vaccinuri şi autor Peter Hotez l-a îndemnat pe Musk să şteargă tweet-ul. „200.000 de americani şi-au pierdut inutil viaţa din cauza COVID-19, din cauza acestui tip de retorică anti-ştiinţă şi dezinformare”, a spus el.

Pro și contra inculpării lui Fauci

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care Fauci „a condus cu calm ţara noastră prin criză” şi l-a criticat pe Elon Musk: „Aţi putea să-l lăsaţi pe acest om în pace, în aparenta voastră căutare fără de sfârşit de a capta atenţia”.

Multe conflicte între republicani și Dr. Larry Fauci, șeful National Institutes of Health, au apărut din cauza dezacordului lor cu privire la vaccinurile COVID-19, purtarea obligatorie a măștilor și alte măsuri legate de pandemie.

Luna aceasta, specialistul în imunologie în vârstă de 81 de ani urmează să-și părăsească funcția de consilier prezidențial pentru pandemie și director al Institutului Național de Boli Infecțioase. A deținut această funcție timp de 38 de ani.

În noiembrie, el a declarat că cea mai mare dificultate cu care s-a confruntat în lupta împotriva COVID-19 a fost polarizarea politică a ţării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *