Coronavirusul va fi controlat până în primăvara anului 2022, consideră infecționistul Anthony Fauci, și asta cel puțin în SUA. Există însă o singură condiție: tot mai multe persoane să se vaccineze, a atenționat acesta.

Declarațiile acestuia vin la două zile după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a emis autorizarea completă pentru vaccinul Pfizer.

Dacă putem trece peste această iarnă şi obţinem cu adevărat majoritatea, majoritatea covârşitoare a celor 90 de milioane de oameni care nu au fost vaccinaţi, sper să putem avea un control bun în primăvara anului 2022”, a declarat Fauci la CNN, potrivit Reuters, citat de B1TV.

Dacă obţinem majoritatea covârşitoare a celor 80 până la 90 de milioane de oameni care nu au fost încă vaccinaţi, care au fost reticenţi să se vaccineze sau nu au avut ocazia, cred că putem vedea lumina la capătul tunelului”, a precizat Fauci la emisiunea ”Today” de la NBC News.

„Cred că există o şansă rezonabilă” ca Pfizer sau Moderna să obţină aprobarea FDA pentru copiii mai mici înainte de sezonul de vacanţă viitor” , a mai afirmat Fauci la NBC News.

Coronavirusul va fi controlat în 2022. Pfizer şi BioNTech au obţinut luni aprobarea completă din partea FDA pentru vaccinul lor împotriva Covid-19. Vaccinurile Moderna şi J&J rămân autorizate sub autorizaţia de utilizare de urgenţă a FDA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *