MINISTRUL FINANȚELOR
MINISTRUL FINANȚELOR

Ministrul Adrian Câciu a declarat că furnizorii de energie nu au primit niciun ban pentru compensarea facturilor, iar pentru asta este responsabil Ministerul Energiei. El a afirmat că Ministerul Finanțelor a dat banii necesari în acest scop, dar că nu s-a decontat niciun leu. „Întrebați-l pe domnul Popescu”, a conchis el.

„Trebuie să vedem ce face Ministerul Energiei cu lanțul industriei energetice, deconturile nu se depun la Finanțe. Întrebați-l pe domnul Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei – n.r.).Ne preocupă să salvăm oamenii și economia, am prins în bugetul Ministerului Energiei și în bugetul Ministerului Muncii bani pentru compensare, în sensul de decontare a facturilor furnizorilor. Până acum nu s-a decontat un leu. Nu întrebați Ministerul Finanțelor de ce Ministerul Energiei nu a făcut aceste deconturi”, spune Adrian Câciu, citat de Digi 24.

„E la Ministerul Energiei această problemă. Ce a ținut de Ministerul Finanțelor, de Parlament sau de politicile bugetar-fiscale ca să avem acești bani, să facem rost de aceste venituri pentru a pune bani în bugete, am făcut. Banii sunt acolo”, a spus Adrian Câciu.

Furnizorii de energie nu au primit până acum niciun ban de la stat pentru compensarea facturilor, iar toată schema de sprijin este finanţată din noiembrie până acum de către companii, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

„Din înţelegerea noastră, se doreşte un număr cât mai mare de beneficiari ai acestei scheme, urmând să fie exceptaţi doar agenţii economici mari, care intră sub incidenţa unor scheme de ajutor de stat şi alte tipuri de facilităţi. (…) Până în momentul de faţă nu s-a făcut nicio plată către furnizori, iar această schemă de la 1 noiembrie este finanţată în totalitate de furnizori”, a arătat Dărăban, în conferinţa „Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, vizavi de anunțul lui Câciu.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, întrebat în aceeaşi conferinţă de ce statul nu a decontat banii către furnizori la timp, el a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce facturile vor fi întocmite conform legii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *