Călin Popescu Tăriceanu vrea mărirea pensiilor drept o reparație morală
Călin Popescu Tăriceanu vrea mărirea pensiilor drept o reparație morală

Călin Popescu Tăriceanu vrea mărirea pensiilor, drept o reparație morală pe care Guvernul trebuie să o facă vârstnicilor, începând din 1990 încoace. Mărirea pensiilor este realizabilă, consideră președintele ALDE, mai ales că jumătate din bani se vor întoarce tot în economia românească, spune el.

„În primul rând, e vorba de o componentă morală. Avem obligația de a asigura pensii cât de cât decente. Ca o reparație pe care trebuie s-o facem pentru că din 1990 a fost cea mai defavorizată categorie. Apoi, Guvernul Orban ne spune că nu sunt bani, că nu au cum să facă. Jumătate din valoarea măririi pensiilor se întoarce în economie, alimente, medicamente și ceva haine” spune Tăriceanu, potrivit publicației Stiri pe Surse.

Declarația acestuia vine după ce PSD a anunțat, prin inițiatoarea legii pentru mărirea cu 40% a pensiilor, Lia Olguța Vasilescu, că va depune o moțiune de cenzură dacă nu vor fi mărite pensiile cu această valoare. Însă legea a fost adoptată anul trecut, înainte ca PSD să părăsească guvernarea și a intrat în vigoare pe 8 iulie 2019, cu dată de aplicare 1 septembrie 2020.

Tăriceanu vrea mărirea pensiilor. El este convins că ministrul de finanțe Florin Câțu trebuie să se implice pentru a produce mai mulți bani la bugetul statului.

„Actualul ministru de finanțe se văicărește că nu are bani. El trebuie să se uite cum aduce mai mulți bani la buget, astfel încât să acopere aceste cheltuieli suplimentare. El nu trebuie să se uite doar la cheltuieli, ci și la venituri, cum ar putea aduce bani la buget.

Nu sunt de acord cu aceste pensii atât de mari, dar trebuie să aplicăm un alt nivel. Să le plafonăm la un nivel de 85 la sută din ultimele salarii”, a mai spus liderul ALDE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *