Carburanții în recipiente de plastic nu pot fi vânduți la pompă și nici transportați, potrivit reglementărilor legale în vigoare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului. Anunțul vine după isteria de acum două zile, când benzinăriile din România au fost luate cu asalt de mii de români, speriați că prețurile crescuseră peste 10 lei litrul de carburant.

Din această cauză, s-au format cozi uriașe peste tot, iar mulți șoferi au decis să facă stoc și au pus carburantul de la pompă în ce au avut la îndemână, de la bidoane de plastic, la damigene, canistre, rezervoare de plastic sau chiar… saci de polietilenă pentru gunoi!

Carburanții în recipiente de plastic, interziși. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a atenționat vineri dimineață că este interzisă distribuirea de carburanți în recipiente neconforme din mase plastice, sticlă, canistre, bidoane, tomberoane.

Semnalez verificările începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul structurilor teritoriale. Am văzut foarte multe imagini cu recipiente improvizate care au pus în pericol şi participanţii la trafic, uneori poate şi staţiile de benzină unde erau încărcate. În cursul zilei de mâine o să revină colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o primă analiză şi cu primele măsuri pe care le-au dispus în astfel de situaţii, pentru că au existat deja foarte multe imagini care au circulat în spaţiul public cu astfel de forme total de nepotrivite şi periculoase de transport a unor materiale inflamabile”, a spus Cărbunaru după şedinţa Executivului, potrivit B1TV.

ISU va face verificări, în condițiile în care astfel de incidente creează o stare de pericol, atât la nivelul staţiei de distribuţie de carburanţi, transmite B1TV.

Deja Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a notificat operatorii economici care au lanţuri de distribuţie de carburanţi privind pericolul generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Personalul staţiilor de distribuţie are această obligaţie de a executa, exploata, dezafecta şi utiliza staţiile de distribuţie a carburanţilor la autovehicule în condiţii de siguranţă. Ca atare, distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice, canistre, bidoane – am văzut inclusiv tomberoane – sau din sticlă este interzisă”, a adăugat Cărbunaru.

Prețul benzinei s-a păstrat în Bihor

Bihorenii au luat cu asalt benzinăriile din județ după ce prețul benzinei a sărit și de 11 lei. Același lucru se întâmplă și în Brăila, Satu Mare, Hunedoara și în alte județe ale țării.

Între timp, în Oradea, prețurile pentru benzina și motorina standard continuă să fie sub 8 lei/litrul, însă pentru a reuși să alimenteze înainte de a se scumpi, șoferii au stat la cozi care se întind chiar și pe mai mult de 100 de metri.

Cozi mari au fost semnalate la majoritatea benzinăriilor din Oradea, traficul în zona acestora fiind serios îngreunat”, scrie Bihon.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *