Nicolae Ciucă promite sancțiuni drastice după controalele de la benzinări
Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă promite sancțiuni drastice după controalele de la benzinării, în condițiile în care prețul la pompă a crescut vertiginos, ajungând și la 12 lei litrul. „România este o țară sigură în care securitatea și siguranța sunt garantate față de orice formă de agresiune” a spus premierul joi dimineață, la ședința de Guvern.

Premierul a spus că acțiunile de control la benzinării și la distribuitorii de carburanți au început deja.

Am activat încă de aseară instituțiile de control și verificare a situației generată de creșterea nejustificată la carburanți. În această dimineață am convocat o ședință cu reponsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia rusă în Ucraina.

Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca din lăcomie sau din orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.

România este o țară sigură în care securitatea și siguranța sunt garantate față de orice formă de agresiune.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au nicio justificare reală economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați.

Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale”, a transmis premierul Ciucă, potrivit B1TV.

Nicolae Ciucă promite sancțiuni drastice, Consiliul Concurenței anunță monitorizarea prețurilor

Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică.

Potrivit instituției, companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancționate de legislația în domeniu.

Este o situație internațională dificilă și volatilă generată, în principal, de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situație, deoarece o eventuală creștere nejustificată a prețurilor poate conduce la sancțiuni”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *