Maternitatea din Mariupol a fost bombardată de obuzele rusești
Maternitatea din Mariupol a fost bombardată de obuzele rusești Credit: Twitter

Maternitatea din Mariupol a fost bombardată de obuzele rusești, gravide și copii au murit, iar reprezentanții Rusiei susțin că fotografiile cutremurătoare de la fața locului sunt fake news.

Atacul de la maternitatea din Mariupol a avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 martie, pagubele cauzate fiind enorme. Din primele estimări, trei oameni au murit în atac.

Rusia spune că maternitatea din Mariupol fusese demult abandonată și preluată de trupe. De cealaltă parte, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski spune că bombardamentele de la maternitate se pot încadra chiar la genocid, relatează B1TV.

Rusia pretinde că atacul de la maternitatea din Mariupol este o „știre falsă” și unitatea medicală era deja abandonată. „Aşa se nasc ştirile false”, a scris pe Twitter Dmitri Poliaski, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, informează Reuters.

El a mai ținut să transmită că Rusia ar fi atras atenția, încă din 7 martie, că maternitatea fusese transformată în obiectiv militar pe care îl țintea armata rusă. Totuși, în imaginile apărute pe sociale media și pe paginile agențiilor de presă se vede clar cum femeile gravide sunt evacuate din clădire, după ce aceasta a fost devastată de bombardamente, arată sursele citate.

Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid după acest atac

Președintele Ucrainean Volodimir Zelenski a criticat aspru gestul Rusiei și a ținut să încadreze atacul asupra maternității la „genocid”. Moscova este, la rândul ei, acuzată de genocid și de către Curtea de la Haga. În timpul atacurilor de la maternitate, au fost rănite aproximativ 17 persoane, după cum scrie CNN.

Putin vrea să distrugă Europa, la fel ca pe Ucraina. Ascultaţi doar ce spun propagandiştii ruşi. Ei predică şi în biserici despre cucerirea altor state. Moldova, Georgia, statele baltice. Sunt sigur că şi Polonia este ameninţată. De fapt, întregul continent este în pericol atât timp cât Rusia poate ataca o altă ţară”, a avertizat Volodimir Zelenski.

Maternitatea din Mariupol, complet distrusă în timpul bombardamentelor

Potrivit informațiilor difuzate de mass-media ucraineană, mai multe femei au fost ucise și rănite în urma bombardării maternității din Mariupol.

În urmă cu doar zece minute, ocupanții ruși au atacat dur maternitatea nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, multe femei au fost rănite și ucise. Rușilor, veți arde în iad”, a precizat Veaceslav Abroskin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *