Rusia a anunțat încetarea temporară a focului în mai multe orașe
Rusia a anunțat încetarea temporară a focului în mai multe orașe

Rusia a anunțat încetarea temporară a focului în mai multe orașe din Ucraina. Măsura a fost agreată de părți în cadrul negocierilor, pentru a permite evacuarea civililor prin coridoarele umanitare care au fost formate.

Astfel, în cursul acestei zile vor fi evacuați civili din Kiev, Harko, Mariupol, Cernihiv și Sumî, potrivit ministerului rus al Apărării, responsabil cu operațiunile militare din Ucraina, informează NBC, preluat de B1TV.

Rusia a anunțat încetarea temporară a focului în condițiile în care cea de-a treia rundă de negocieri, purtată luni, între Ucraina și Rusia, nu a avut succes. Rușii ar fi propus ca Volodimir Zelenski să rămână președintele Ucrainei, dar doar de formă, iar premier să fie numit Yuriy Boiko, o marionetă a Kremlinului, scrie Christo Grozev, directorul publicației Bellingcat.

Ucraineanul Yuriy Boiko a fost vicepremier al Ucrainei în perioada 2012 – 2014. De asemenea, a fost ministru al combustibilului și energiei între 2006 și 2007. El e considerat unul dintre principalii politicieni pro-ruși din Ucraina.

De partea cealaltă, Zelenski a respins pretențiile puse de ruși, în schimbul încetării războiului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *