cozi uriase la benzinariile din tara si din bucuresti 755425

Premierul Nicolae Ciucă cere controale în benzinăriile din țară unde prețurile carburanților au crescut necontrolat.

Foarte mulți s-au înghesuit să cumpere cât mai mult, ca să își facă stocuri de carburant. Iar cozile au fost imense în toată țara. În unele locuri au fost cozi chiar de trei kilometri.Tabelele din fața stațiilor PECO se modificau și de la un minut la altul.

Peste 12 lei pentru un litru de benzină în unele stații

În localitatea Tinca, prețul benzinei era noaptea trecută de 12,99 de lei.În orașul Beiuș din județul Bihor prețul pentru 1 litru de motorină a ajuns la 11,10 lei, potrivit Antena 3.

De teama unor scumpiri și mai mari, și din cauza faptului că oamenii se tem de războiul din Ucraina, aceștia au pus carburant și în pubelele de gunoi, în pungi de plastic, damigene sau în cisterne.

Un bărbat din Slatina a mers la benzinărie cu un container de 1.000 de litri.

Cozi au fost și în Capitală, acolo unde șoferii au așteptat zeci de minute să alimenteze mașinile.În timp ce ministrul Energiei spune că nu sunt motive se îngrijorare, specialiștii atrag atenția că în perioada următoare prețul pentru un litru de combustibil va atinge un nou prag istoric.

Autoritățile spun că prețul nu ar trebui să crească

”Soluția este ca cetățenii să fie informați și noi le spunem tuturor benzinarilor particulari cât și celorlalți să aplice prețurile în conformitate cu legea”, spune Ion Tache, președinte Asociația benzinarilor particulari.

Kremlinul a amenințat că barilul de petrol poate depăși 300 de dolari după ce Statele Unite și Marea Britanie au sistat importurile de petrol și gaze din Rusia.

Vigil Popescu: Nu mi se pare normal ceea ce s-a întâmplat

Virgil Popescu a spus că nu este normal ce s-a întâmplat aseară cu explozia prețurilor la carburanți și a anunțat controale în acele benzinării care au majorat prețurile de la un minut la altul.

”România și fiecare producător are rezerve de petrol. Au rezervele intacte de petrol. Deci nu există acest risc să nu avem nici petrol sau benzină și motorină. Sigur, dacă prețul barilului de petrol va ajunge unde va ajunge în urma războiului, vorbim de alte creșteri. Dar în momentul de față eu am văzut că prețul barilului de petrol s-a stabilizat în scădere cu 3 dolari de ieri până azi, înseamnă cât de cât o stabilizare. Să vedem unde va ajunge barilul de petrol. Dacă este vorba doar de lanț de benzinării sigur că există Antifraudă, există ANAF, ANPC, există atâtea organe care pot merge să vadă care au fost bazele schimbării prețului de la 7 lei la 10 lei. Evident că lucrurile, dacă stau speculativ, evident că acel agent economic va fi sancționat. Nu mi se pare normal ceea ce s-a întâmplat”, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *