Cardurile sociale vor fi distribuite de luni către beneficiari
Cardurile sociale vor fi distribuite de luni către beneficiari

Cardurile sociale vor fi distribuite de luni către beneficiari, persoanele cu venituri modeste. Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, care se regăsesc pe carduri personalizate pe numele fiecărui beneficiar vor fi distribuite de Poșta Română din data de 13 iunie.

Marcel Boloș (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a dat asigurări că luni, 13 iunie, va începe distribuirea cardurilor sociale către beneficiari, a spus politicianul într-o emisiune B1TV.

Am primit azi 29.660 de carduri cu PIN-urile corespunzătoare deci, exact cum am promis, de luni, 13 iunie, cardurile se vor distribui către oameni. Îi asigur iar, pe această cale, că toate angajamentele pe care le-am avut în programul de măsuri economico-sociale vor fi respectate și că avem banii necesari pentru încărcarea acestor carduri și sprijinul populației”, a declarat Boloș.

 

Pe 1 iunie, Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a dat asigurări că persoanele care nu vor primi cardurile în iunie, ci în zilele imediat următoare, vor primi banii aferenți lunii iunie: „Sa nu intre nimeni în panică că dacă nu a primit cardul până în 30 iunie nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie nu va fi primită”.

2,5 milioane de persoane vor beneficia de cardurile sociale

„Acestea se distribuie de către Poșta Română. După ce au fost distribuite la beneficiari, acestea sunt încărcate, prin Ministerul fondurilor europene și apoi prin unitățile emitente, cu sumele de bani, respectiv 250 de lei la două luni.

Beneficiarul de carduri va primi, pe lângă cardul cuvenit, și codul PIN, iar în rețeaua de peste 24.000 de magazine pe care le au unitățile emitente se pot achiziționa produse alimentare pe care beneficiarul le consideră că sunt utile pentru traiul zilnic”, a mai explicat Boloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *