Cea mai bună carne de porc din Europa nu se găsește în România
Cea mai bună carne de porc din Europa nu se găsește în România

Cea mai bună carne de porc din Europa nu se găsește în România, pentru că țara noastră a avut mult de pierdut din cauza pestei porcine. Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre producția de carne de porc în România, evidențiind că țara acoperă doar 20% din cererea internă în urma epidemiei de pestă porcină.

Președintele Romalimenta a menționat că calitatea acestei cărnii nu se situează la cel mai înalt nivel, iar în Europa, Spania este recunoscută pentru a avea cea mai bună carne de porc.

Conform declarațiilor lui Sorin Minea, carnea de porc din Spania este considerată cea mai bună în prezent, în special carnea provenită de la porci adulți. El a subliniat că mulți dintre cei care vorbesc despre porcul românesc nu sunt fermieri, ci „crescători particulari” care se ocupă de porci bio. Totuși, Minea a menționat că nu există diferențe semnificative între carnea de porc crescută industrial și cea bio, deoarece ambii tipuri de porci sunt hrăniți cu aceeași mâncare, rezultând un gust similar. El a explicat că prețul mai mare al cărnii bio se datorează în mare parte dorinței de a o face mai exclusivă.

Sorin Minea a evidențiat importanța rasei porcului și a vârstei acestuia în determinarea gustului cărnii, în intervenția sa de la B1TV.

Vorbim despre un porc crescut în aceleași situații, cu aceeași alimentație, iar alimentația în fermele industriale este dictată de legislația europeană, și, teoretic, are același gust. Contează și rasa porcului, dar și vârsta.

Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei. Sunt anumite rase mai bune pentru grăsime, mai bune pentru carne. Ca să potolim chestia cu rasele românești, există o singură rasă care cred că la muzeu o mai găsim, Stocli.

În rest sunt rase ca-n toată lumea. Unii sunt făcuți să crească repede, să dea carne multă, care nu e așa bună, alții sunt făcuți să crească mai lent și să dea o carne bună”, a explicat Sorin Minea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *