Ministrul Finanțelor estimează că taxa suplimentară de 0,5% pe cifra de afaceri aplicată companiilor din sectorul de petrol și gaze va aduce aproximativ 600 de milioane de lei la bugetul statului în fiecare an. Acest procent suplimentar a fost introdus ca parte a măsurilor fiscale asumate de Guvern.

Adiţionalitatea la companiile de petrol şi gaze naturale de 0,5% din cifra de afaceri înseamnă 600 de milioane de lei”, a afirmat Marcel Boloş, întrebat miercuri câţi bani ar putea fi aduşi în plus la buget, după amendamentele adoptate la legea privind măsurile fiscale, transmite B1TV.

De asemenea, ministrul a menționat că există discuții cu privire la „reașezarea” unor redevențe, fără a oferi detalii clare. Informațiile neoficiale indică posibilitatea unei creșteri cu 15% a redevențelor pentru extracția de țiței plătite de compania Petrom. Marcel Boloș a subliniat că redevențele vor fi parte a celei de-a doua etape a măsurilor, care este subiectul analizei în Ministerul Finanțelor. El a accentuat că există trei elemente fundamentale în ceea ce privește redevențele: resursele minerale, petrolul și gazele naturale.

Câștigul statului este aproape la fel de serios în cazul băncilor. Impozitul aplicat băncilor pe cifra de afaceri va fi de 2% pentru o perioadă de 2 ani (2024-2025) şi apoi 1%, din 2026, iar noua măsură fiscală va aduce 350 milioane lei în plus la buget, a spus Marcel Boloș.

Cele adoptate în plus, adică discutăm de cei 2% pe o perioadă de doi ani de zile. Această măsură are impact de 350 milioane lei şi, de asemenea, adiţionalitatea la companiile de petrol şi gaze naturale de 0,5% din cifra de afaceri sunt alte 600 milioane lei”, a declarat Boloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *